Germania: Amplă operațiune a poliției de destructurare a crimei organizate / Clanurile cecene și arabe, în vizor

  • 18 Februarie 2021 14:21
Germania: Amplă operațiune a poliției de destructurare a crimei organizate / Clanurile cecene și arabe, în vizor

Sute de agenți de poliție și membri ai forțelor speciale au luat parte joi la o amplă operațiune împotriva crimei organizate în Berlin și Brandenburg, informează Reuters și dpa, potrivit Agerpres.

Doi suspecți au fost arestați în descinderile care au avut loc joi dimineața în peste 20 de locuri din capitala germană și landul care o înconjoară, a indicat procuratura din Berlin.

Autoritățile au acționat în baza a peste 20 de mandate de percheziție legate de presupus trafic ilegal de arme și droguri, a menționat procuratura. Poliția berlineză a explicat pe Twitter că operațiunea vine în urma anchetelor declanșate după o serie de ciocniri între grupuri cu origine arabă și cecenă, în noiembrie anul trecut.

În aceste investigații sunt implicate și autoritățile fiscale, a precizat poliția. Crima organizată reprezintă de multă vreme o problemă atât la Berlin, cât și în alte părți din Germania, notează dpa.

Recent, o familie de origine arabă a ajuns pe prima pagină în presă după ce mai mulți membri ai săi au fost arestați în legătură cu faimosul jaf din 2019 de la „Muzeul Comorilor” din Dresda.

Aceeași familie, așa-zisul clan Remmo, a fost vizată și de raidurile de joi, a indicat revista Spiegel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău