Germania: Agenția de spionaj extern își sporește prezența pe rețelele de socializare

  • 17 Mai 2021 14:11
Germania: Agenția de spionaj extern își sporește prezența pe rețelele de socializare

Agenția de spionaj extern din Germania (BND) și-a lansat luni propriul cont pe Instagram, o rețea de socializare populară în rândul adolescenților și tinerilor, relatează DPA, citat de AGERPRES.

Prima postare a fost 'Salutări din Berlin-Mitte', Mitte fiind cartierul din centrul capitalei germane unde își are sediul BND.

Agenția a luat decizia de a se lansa pe Instagram în încercarea de a atrage tineri recruți.

Un angajator modern trebuie să fie prezent acolo unde își petrec timpul tineri strălucitori, a declarat pentru DPA, la Berlin, președintele BND, Bruno Kahl.

Inițiativa este o ușoară schimbare de strategie, pentru că agenția de informații era cunoscută până acum pentru faptul că stătea cât mai mult posibil ferită de ochiul public.

BND are un site modern și, în plus, în noiembrie 2018 și-a lansat un canal și pe portalul video YouTube, însă are doar puțin peste 1.000 de abonați.

În martie, acest serviciu secret a început o campanie pe Twitter pentru recrutarea de experți din rândul hackerilor. Totuși, BND nu intenționează să aibă propriul canal pe Twitter.

Agenția de informații interne, cunoscută oficial sub numele de Biroul Federal pentru Protecția Constituției (BfV), are peste 28.000 de urmăritori pe Twitter.

Însă acest pas fără precedent de a activa pe rețelele de socializare este considerat un moment de răscruce în cadrul BND.

Agenția speră să ajungă la o audiență de până la 60.000 de utilizatori de Instagram pe lună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău