Germania acordă Ucrainei asistență tehnică și financiară în valoare de 82 de milioane de euro

  • 21 Mai 2019 09:13
Germania acordă Ucrainei asistență tehnică și financiară în valoare de 82 de milioane de euro

Germania a decis să acorde Ucrainei asistență tehnică și financiară în valoare de 82 de milioane de euro, un protocol în acest sens fiind semnat, luni, la Kiev - scrie Evropeiska Pravda, citând o declarație a ambasadorului ucrainean la Berlin, Andri Melnik, scrie Rador.

"Un cadou minunat din partea Germaniei cu prilejul învestirii președintelui Volodimir Zelenski: Berlinul acordă Ucrainei asistență tehnică și financiară în valoare de 82 de milioane de euro, pentru implementarea reformelor ucrainene în cursul anului 2019" - a scris ambasadorul ucrainean pe Twitter.

Amintim că la ceremonia de învestire a lui Volodimir Zelenski în funcția de președinte al Ucrainei, organizată, luni, în Parlamentul de la Kiev, Germania a fost reprezentată de fostul președinte Christian Wulff.

Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei a explicat că la ceremonia de la Kiev nu au fost prezenți membri ai actualului guvern de la Berlin din cauza faptului că autoritățile ucrainene au stabilit data învestirii noului președinte cu foarte puțin timp înainte de eveniment.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău