Germania a înghețat până acum active bancare de aproape 100 milioane de euro ale oligarhilor ruși

  • 30 Martie 2022 17:29
Germania a înghețat până acum active bancare de aproape 100 milioane de euro ale oligarhilor ruși

Germania a înghețat active bancare de aproape 100 milioane de euro ale unor oligarhi ruși de la începutul războiului din Ucraina, a transmis miercuri Ministerul federal de Finanțe, potrivit France Presse, care a obținut o copie a documentului.

'Totalul fondurilor înghețate (...) este de 95.514.306,40 de euro', reiese din răspunsul ministerului la interpelarea adresată de un deputat al stângii radicale (Die Linke), Pascal Meiser.

Această sumă rezultă din declarațiile efectuate de instituțiile de credit germane către Bundesbank, scrie Agerpres.

Germania aplică în speță sancțiunile împotriva oligarhilor ruși și a altor persoane asociate președintelui Vladimir Putin, sancțiuni decise de Uniunea Europeană începând de la sfârșitul lui februarie.

Deputatul Meiser a cerut să-i fie comunicate detaliile acestor imobilizări de active - număr de persoane, instituții -, însă acestea 'nu pot fi divulgate', a răspuns în scris secretarul de stat de la Finanțe, liberalul Florian Toncar.

După anunțarea diferitelor serii de sancțiuni contra Rusiei, Germania s-a arătat deosebit de discretă în ce privește acțiunile întreprinse. Astfel, Berlinul nu a făcut publice niciuna din confiscările de bunuri (proprietăți, ambarcațiuni, spre exemplu), spre deosebire de alte țări din UE.

O parte a 'ping-pong-ului' administrativ între diferite autorități s-a derulat la începutul lunii martie, fără a se reuși în final sechestrarea unui mega-iaht aparținând oligarhului Alișer Usmanov, un apropiat al lui Putin, în portul Hamburg.

Ulterior a fost creat un 'grup de lucru' între diferite ministere pentru a coordona aplicarea sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău