Georgia denunță vizita lui Vladimir Putin în Abhazia și cere Rusiei "să înceteze provocările"

  • 10 August 2017 11:18
Georgia denunță vizita lui Vladimir Putin în Abhazia și cere Rusiei

Administrația de la Tbilisi a denunțat vizita efectuată de președintele rus, Vladimir Putin, în regiunea separatistă georgiană Abhazia, cerând Rusiei să "înceteze provocările" și să respecte suveranitatea Georgiei, transmite Mediafax.ro

Vizita lui Vladimir Putin constituie "continuarea politicii deliberate a Moscovei împotriva Georgiei", a acuzat Ministerul georgian de Externe, citat de agenția Interfax și de cotidianul Liberation.

"Rusia trebuie să înceteze provocările împotriva Georgiei și să respecte integritatea teritorială a acestui stat suveran", precizează Ministerul de Externe de la Tbilisi.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a efectuat marți o vizită în regiunea separatistă georgiană Abhazia, oferind asigurări privind continuarea susținerii politice și militare din partea Moscovei.

Rusia a intervenit militar în Georgia în anul 2008, iar ulterior a recunoscut independența provinciilor separatiste Abhazia și Osetia de Sud.

Grupul militar rus mobilizat în Abhazia "se dezvoltă vbine, pe o bază solidă", a declarat Vladimir Putin marți, în cursul întrevederii cu liderul separatist Raul Khadjimba. "Cel mai important lucru este că avem relații speciale cu Abhazia. Garantăm securitatea și independența Abhaziei. Sunt încrezător că această susținere va continua în viitor", a afirmat Vladimir Putin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Tue
11
Wed
12
Thu
13
Fri
11
Sat
9
Arhivă Radio Chișinău