Georgia a intentat la CEDO un proces împotriva Rusiei acuzând Moscova de încălcări masive ale drepturilor omului

  • 22 August 2018 14:10
Georgia a intentat la CEDO un proces împotriva Rusiei acuzând Moscova de încălcări masive ale drepturilor omului

Georgia a intentat la CEDO un proces împotriva Federației Ruse, Tbilisi acuzând Moscova de încălcări masive ale drepturilor omului și de persecutarea etnicilor georgieni din Abhazia și din Osetia de Sud.

Potrivit Ministerului Justiției de la Tbilisi, Georgia a prezentat probe relevante în acest sens și ridicat problema responsabilității pe care o poartă Federația Rusă pentru ceea ce se întâmplă în teritoriile georgiene aflate sub ocupație rusă. "Astfel, Georgia face apel la Uniunea Europeană să stabilească responsabilitatea Rusiei pentru încălcarea mai multor articole ale Convenției Europene. În mod special, ocupația rusă și campania deliberată a Rusiei împotriva populației georgiene încalcă articolul 2 din Convenția Europeană, articolul 3 (interzicerea torturii), articolul 5 (dreptul la libertate și securitate) și articolul 8 (dreptul la protejarea familie)" - explică Ministerul Justiției de la Tbilisi.

În plus, autoritățile georgiene subliniază că autoritățile ruse nu facilitează demersurile Georgiei în ceea ce privește căutarea infractorilor și a suspecților care se ascund în Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău