George Simion (AUR): România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chișinău

  • 02 Decembrie 2022 16:08
George Simion (AUR): România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chișinău

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a susținut, vineri, la Alba Iulia, că România nu mai trebuie să finanțeze 'nici măcar cu un leu' Guvernul de la Chișinău, el afirmând, de asemenea, că s-au alocat 'prea multe fonduri' pentru refugiații ucraineni, transmite Agerpres.

În discursul susținut în fața delegaților la Congresul extraordinar al AUR, George Simion a declarat că 'Basarabia e România' și că acest lucru este un 'adevăr' care trebuie spus 'tare și răspicat'.

„Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chișinău. Mi-e drag de unii miniștri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanțăm separatism antiromânesc finanțând acea guvernare. Sau finanțându-l pe primarul Chișinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noștri. Niciun leu pentru Guvernul de la Chișinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiații care au venit din Ucraina”, a spus Simion.

El a adăugat că milioane de români au plecat din țară și că avem 'mai mult de jumătate din țară în sărăcie lucie'.

George Simion a declarat că membrii AUR sunt 'unioniști' și îi vor pe toți românii împreună.

„Și din puținul nostru, din pâinea noastră, știm să dăm, inclusiv celor care s-au retras din fața agresiunii ruse și din fața războiului. Toți suntem oameni și toți trebuie să vedem durerea celui de lângă noi, dar cum guvernanții noștri de 30 de ani nu văd durerea noastră, te revolți, nu?”, a afirmat liderul AUR.

Potrivit acestuia, un 'alt adevăr' este că 'AUR nu e un partid antieuropean'.

Întrunit vineri la Alba Iulia, Congresul extraordinar al AUR a aprobat 'Strategia de propagandă a partidului pentru 2023 - integritatea morală și loialitatea față de electorat' și 'Rezoluția - Sistemul medical în satele românești, între uitare și așteptare'.

Cele mai importante acțiuni anunțate pentru anul următor sunt construirea unui spital mobil și realizarea unei Caravane de promovare a programului politic, ce se va desfășura pe întreg teritoriul țării.

Conform lui George Simion, până în momentul de față, în conturile AUR s-au adunat aproximativ șapte milioane de euro, iar partidul nu a cheltuit 'niciun ban' din această sumă pentru nevoi administrative sau pentru achiziții.

Pentru asigurarea parțială a fondurilor necesare desfășurării Caravanei de promovare se vor face cheltuieli din sumele aferente subvenției de la bugetul de stat, iar pentru cheltuielile care nu se încadrează aici se vor realiza campanii de strângere de fonduri de la membrii și simpatizanții AUR. Vor fi achiziționate autovehicule speciale (TIR-uri) amenajate și dotate corespunzător temei principale de propagandă, respectiv sistemul sanitar, se menționează în documentul adoptat.

George Simion a mai propus ca, în limita existenței fondurilor, să se aloce o parte din banii de subvenție pentru achiziționarea de microbuze școlare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău