Generalul rus Valeri Gherasimov a reapărut în public pentru prima oară după revolta Wagner

  • 10 Iulie 2023 10:49
Generalul rus Valeri Gherasimov a reapărut în public pentru prima oară după revolta Wagner

Generalul rus Valeri Gherasimov a reapărut în public după mai mult de două săptămâni de la revolta eșuată a grupării Wagner, timp în care au existat numeroase speculații privind soarta sa din cauza legăturilor cu Evgheni Prigojin.

Ministerul rus al Apărării a transmis luni dimineață un clip video în care Gherasimov este văzut în timp ce i se dă raportul despre o serie de atacuri ucrainene cu rachete asupra Crimeei și regiunilor Rostov și Kaluga, scrie Hotnews.

Moscova a precizat că imaginile sunt de la o ședință militară de duminică. Gherasimov este prezentat cu funcțiile sale actuale, de șef al Statului Major General al forțelor armate ale Rusiei și comandant al grupului comun de forțe din Ucraina.

„Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, generalul de armată Valeri Gerasimov, a stabilit ca sarcină pentru șeful Direcției principale de informații și pentru cei responsabili de postul de comandă al grupului combinat să organizeze o activitate sistematică de identificare a locurilor de depozitare și de antrenament, precum și a pozițiilor de lansare a rachetelor S-200 și a armelor de atac inamice similare și să planifice distrugerea preventivă a acestora", a transmis Ministerul Apărării.

Apariția a lui Gherasimov vine după ce, zilele trecute mai mulți bloggeri militari ruși au spus că acesta ar fi fost dat jos de la comanda campaniei ruse din Ucraina, pe care a preluat-o în decembrie anul trecut.

Gherasimov nu mai fusese văzut în public de la revolta lui Prigojin, la fel și adjunctul său, generalul Serghei Surovikin, zis „Armagedon”, despre care se zvonește că ar fi fost reținut și interogat pentru că ar fi știut despre „lovitura de stat” al lui Prigojin și l-ar fi sprijinit tacit. Se zvonește, de asemenea, că și un adjunct al lui Serghei Șoigu, ministrul apărării, Iunus-bek Evkurov, ar fi dispărut din vizorul public și ar fi fost tras pe linie moartă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău