Gazprom nu poate să-și îndeplinească obligațiile contractuale cu țările europene

  • 08 Februarie 2012 14:51
Gazprom nu poate să-și îndeplinească obligațiile contractuale cu țările europene

Concernul rus Gazprom, care până acum a garantat livrări continue și sigure de gaze rusești spre Europa, recunoaște că, din cauza frigului, nu a putut satisface necesarul prevăzut în contractele de export cu Italia și cu Polonia. Potrivit publicației ruse

Concernul rus Gazprom, care până acum a garantat livrări continue și sigure de gaze rusești spre Europa, recunoaște că, din cauza frigului, nu a putut satisface necesarul prevăzut în contractele de export cu Italia și cu Polonia.

Potrivit publicației rusești Kommersant,  premierul Vladimir Putin a fost informat despre această situație, însă a aprobat acțiunile furnizorului de gaz.

Președintele adjunct al Consiliului de administrație, Andrei Kruglov, a recunoscut la întrevederea cu Vladimir Putin că, din cauza gerului, Gazprom a fost nevoit să reducă livrările cu 10% spre Italia și Polonia,  dar acum livrările au crescut până la cele prevăzute în contract.

Potrivit ziarului Kommersant, acum a devenit clar că Gazprom nu este în stare să-și îndeplinească obligațiile contractuale și acest fapt i-ar putea determina pe oficialii europeni să urgenteze construcția conductelor prin care să se importe gaz din Asia Centrală, ocolind Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău