Gazprom amenință că poate rezilia în orice moment contractul de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova

  • 01 Octombrie 2022 17:33
Gazprom amenință că poate rezilia în orice moment contractul de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova

Gigantul rus Gazprom amenință că poate rezilia contractul cu Republica Moldova, invocând nerespectarea mai multor puncte de către Chisinau

Gazprom a confirmat furnizarea de gaze către Republica Moldova în octombrie 2022 în valoare de 5,7 milioane de metri cub pe zi. Volumul este predeterminat de refuzul unilateral al părții ucrainene de a accepta gaz rusesc la GIS Sokhranivka. De remarcat, de asemenea, că partea moldovenească încalcă în mod regulat prevederile contractului privind termenele de plată pentru gazul furnizat”, se arată în comunicatul Gazprom, potrivit TVR MOLDOVA. 

„Totodată, din vina părții moldovenești, nu a fost încă încheiat un acord privind stingerea datoriei istorice pentru gazele furnizate în anii anteriori. Din acest motiv, Gazprom are dreptul de a rezilia în orice moment actualul contract”, a subliniat holdingul.

Amintim că Gazprom a limitat livrările de gaz iar furnizorul de la Chișinău a primit confirmarea pentru livrarea a doar 70 la sută din volumul necesar pentru luna octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău