Gazprom limitează livrările de gaz cu 30% pentru luna octombrie, anunță Spînu

  • 30 Septembrie 2022 20:28
Gazprom limitează livrările de gaz cu 30% pentru luna octombrie, anunță Spînu

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale anunță pe canalul său de Telegram că Moldovagaz a primit confirmarea parțială a volumelor de gaze pentru luna octombrie.

MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat.

Referitor la livrările de energie electrică pentru luna octombrie, Energocom a semnat următoarele contracte de furnizarea a energiei electrice:

Pentru 67% a fost semnat contract cu MGRES la prețul de 62,5 USD/MWh, pentru luna octombrie.

Pentru 30% din achiziție a fost încheiat un contract cu compania Energoatom, la prețul de 77 USD/MWh, pentru perioada 1-15 octombrie.

Pentru 3% din achiziție (balansarea consumului de vârf) a fost încheiat un contract cu Ukrhydroenergo, la prețul de 132 USD/MWh, pentru perioada 1-15 octombrie.

Prețul mediu ponderat pentru luna august este de 68,9 USD/MWh”, anunță Andrei Spînu. 

În această perioadă nimeni nu va fi deconectat de la gaz sau electricitate. Continuăm să economisim, să facem rezerve și să ne pregătim de iarnă, a punctat viceprim-ministrul Andrei Spînu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău