Gazprom a redus livrările de gaze prin conducta de gaze North Stream și prin conducta Opal

  • 01 Februarie 2017 14:42
Gazprom a redus livrările de gaze prin conducta de gaze North Stream și prin conducta Opal

Gazprom a redus cantitatea gazelor livrate prin conducta de gaze North Stream și prin conducta Opal, din cauza unei decizii judecătorești, care a fost luată în urma recursului făcut în instanță de compania poloneză PGNIG.

Livrările de gaze prin conducta de gaze North Stream vor fi, începând de miercuri, 1 februarie, de 153 milioane de metri cubi de gaze, față de 153,861 milioane de metri cubi de gaze, relatează Agenția de presă INTERFAX, care citează operatorii europeni de furnizare a gazelor.

De asemenea, Gazprom nu intenționează să majoreze livrările de gaze care vor tranzita Ucraina. Potrivit unor informații recente, Comisia Europeană a extins accesul Gazprom la conducta Opal. Ministrul polonez de externe, Witold Waszczykowski, a declarat că Polonia va bloca preluarea gazoductului de către Rusia. Ca urmare, președintele Ucrainei, Petro Poropșenko, și omologul său polonez, Andrzej Duda, au declarat că cei din Comisia Europeană ar trebui să revizuiască decizia luată cu privire la extinderea accesului concernului rus Gazprom la conducta Opal din Germania, scrie Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău