Gazeta de Chișinău | „Hram electoral”, pe cod roșu de infectări de coronavirus

  • 15 Octombrie 2020 09:10
Gazeta de Chișinău | „Hram electoral”, pe cod roșu de infectări de coronavirus

Revista presei din 15 octombrie 2020

Portalul SafeNews publică imagini de la „inaugurarea Hramului Chișinăului” unde ar fi fost încălcate toate regulile de protecție COVID-19. Acestea au stârnit un val de reacții pe rețelele sociale. Zeci de oameni s-au arătat revoltați de încălcarea normelor de protecție anti-COVID-19 în timp ce capitala este în cod roșu epidemeologic. Mai ales că la eveniment au participat edilul capitalei, Ion Ceban, președintele țării aflat în plină campanie electorală, Igor Dodon și Mitropolitul Moldovei, Vladimir. Zeci de persoane s-au adunat în scuar, depășindu-se cu mult limita de 50 de oameni care se pot aduna în cadrul unei manifestații publice. În plus, din imagini se vede că lumea nu a respectat distanța socială. În program a fost și un eveniment de omagiu al medicilor care au luptat și luptă cu pandemia. „Asta nu e mulțumesc, doctore”, a titrat publicația.

„Hram electoral”, pe cod roșu de infectări de coronavirus, scrie și Gazeta de Chișinău. Chiar dacă Chișinăul este un mare focar de Covid-19, iar Comisia Extraordinară de Sănătate Publică i-a atribuit cod roșu din cauza pandemiei, autoritățile l-au serbat cu fast. La inaugurarea sărbătorii au participat sute de oameni, atât copii, cât și persoane în vârstă, aflate în grupul de risc. În pofida restricțiilor epidemiologice, organizatorii și participanții n-au respectat distanța socială, mulți erau fără măști de protecție, inclusiv colectivele artistice de copii antrenate în organizare.

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă aflați despre cum a devenit Chișinăul „șantier electoral” cu milioane de lei alocați din bugetul de stat, „la inițiativa președintelui Igor Dodon”, dar și despre cum au ajuns două companii vizate anterior într-un dosar penal și gestionate din umbră de un singur beneficiar, condamnat pentru fraudarea licitațiilor, să fie implicate în realizarea unor lucrări de milioane pentru capitală.

Ziarul de Gardă a pregătit un material explicativ despre alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în care găsiți răspunsuri la o serie de întrebări despre scrutin și procesul de votare.

Tot în Ziarul de Gardă găsiți un interviu cu Angela Tomacinschii, șefa Clinicii Universitare de Asistență medicală Primară, din care aflați despre măsurile de protecție pe care le puteți întreprinde în perioada rece pentru a evita suferința și gripa sezonieră.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău