Gaza: Cinci morți și zece supraviețuitori, descoperiți în tuneluri

  • 21 Mai 2021 13:45
Gaza: Cinci morți și zece supraviețuitori, descoperiți în tuneluri

Cel puțin cinci cadavre, precum și circa zece supraviețuitori au fost găsiți în tuneluri subterane din Fâșia Gaza, bombardate de armata israeliană în timpul operațiunii sale împotriva grupărilor armate palestiniene, au transmis vineri oficiali locali, potrivit AFP, citat de AGERPRES.

"În această dimineață am scos cinci cadavre de sub dărâmăturile de la un tunel luat ca țintă" de atacurile israeliene, a spus un reprezentant al serviciilor de intervenție.

Circa zece supraviețuitori au fost de asemenea găsiți, conform echipelor de salvare.

Poliția din Gaza a confirmat că desfășoară căutări sub dărâmături pentru a găsi și alți supraviețuitori.

Israelul și mișcarea islamistă Hamas care controlează Fâșia Gaza au ajuns în cele din urmă la o înțelegere asupra unui armistițiu care a intrat în vigoare vineri, punând capăt la 11 zile de violențe soldate cu victime.

De la 10 mai, 243 de palestinieni, dintre care 66 de copii, precum și combatanți, au fost uciși și 1.910 au fost răniți de atacuri israeliene asupra Fâșiei Gaza ca ripostă la tiruri cu rachetă dinspre enclava palestiniană spre Israel, conform Ministerului Sănătății din Gaza.

În Israel, 12 persoane, între care un copil și o adolescentă, precum și un soldat, au murit și 355 au fost rănite în tiruri de rachetă, conform poliției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău