FOTO | Gastronomia și Vinul Moldovei, apreciate de turiștii străini și de experții internaționali

  • 21 Martie 2018 12:59
FOTO | Gastronomia și Vinul Moldovei, apreciate de turiștii străini și de experții internaționali

Tradițiile culinare, bucatele tradiționale, tehnicile de prepare a mâncării, dar și de conservare a fructelor și legumelor pe timp de iarnă, trezesc admirația și curiozitatea vizitatorilor de peste hotarele țării. Au confirmat-o și trei bucătari din regiunea franceză Bordeaux – Jean Pierre Xidarakis, Franck Audu și Julien Cruege – care se află într-o vizită în Republica Moldova.

Gastronomia locală și Vinul Moldovei sunt apreciate de turiștii străini și de experții internaționali, fiind produse care merită să fie puse în valoare și promovate împreună. Tradițiile culinare, bucatele tradiționale, tehnicile de prepare a mâncării, dar și de conservare a fructelor și legumelor pe timp de iarnă, trezesc admirația și curiozitatea vizitatorilor de peste hotarele țării. Au confirmat-o și trei bucătari din regiunea franceză Bordeaux – Jean Pierre Xidarakis, Franck Audu și Julien Cruege – care se află într-o vizită în Republica Moldova.

În data de 20 martie, cei trei bucătari din regiunea franceză Bordeaux – Jean Pierre Xidarakis, Franck Audu și Julien Cruege – au descoperit Mănăstirea Frumoasa din raionul Călărași. În timpul vizitei la mănăstire vizitatorii străini au participat la un atelier gastronomic, în timpul căruia două măicuțe au demonstrat cum se face tradiționala „plăcintă cu gâțe”, chefii implicându-se activ în procesul de peparare a acesteia.

Venirea chefilor francezi face parte din seria evenimentelor „Slow Food.Wine.Life”, desfășurate în perioada 19-21 martie, sub egida campaniei internaționale „Gout de France”, fiind orgnizate la inițiativa Oficiului Național al Viei și Vinului, în colaborare cu Colegiul Culinar al Franței și cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău