Gardienii Revoluției din Iran susțin că au doborât o dronă americană de spionaj

  • 20 Iunie 2019 10:30
Gardienii Revoluției din Iran susțin că au doborât o dronă americană de spionaj

Gardienii Revoluției din Iran au transmis joi că au doborât o dronă „de spionaj” a Statelor Unite, care zbura în zona provinciei Hormozgan, situată în sudul Iranului, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

„A fost doborâtă în momentul în care a intrat în spațiul aerian iranian, în apropierea districtului Kouhmobarak din sudul țării”, se menționează într-un comunicat publicat pe site-ul Gardienilor Revoluției.

Coform agenției de presă iraniene IRNA, modelul dronei era RQ-4 Global Hawk.

Incidentul de joi vine la o zi după ce Pentagonul a anunțat că va trimie 1.000 de militari suplimentari în regiune, în contextul tensiunilor dintre SUA și Iran.

Relațiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancțiunilor impuse de Administrația Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Președintele SUA vrea limitarea activităților nucleare și balistice iraniene.

Președintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franța, China și Rusia mențin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancțiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunța la unele condiții ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menținerea Tratatului.

Armata Statelor Unite a transmis că niciun aparat de zbor american nu se afla în spațiul aerian al Iranului.

„Niciun aparat de zbor al Statelor Unite nu opera azi în spațiul aerian al Iranului”, a transmis Bill Urban, purtător de cuvânt al Armatei Statelor Unite, fără să comenteze presupusa doborâre a unei drone.

Sursa:Mediafax.ro 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău