Garantarea securității media este ''capitală'', îi transmite Washingtonul Israelului după o lovitură în Fâșia Gaza

  • 15 Mai 2021 19:45
Garantarea securității media este ''capitală'', îi transmite Washingtonul Israelului după o lovitură în Fâșia Gaza

Casa Albă a transmis Israelului că asigurarea securității jurnaliștilor este "capitală", după ce o lovitură a statului israelian a pulverizat o clădire turn care adăpostea în special birourile agenției de presă americane Associated Press în Gaza, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Le-am spus direct israelienilor că garantarea securității jurnaliștilor și a media independente este o responsabilitate de o importanță capitală", a comunicat prin

We have communicated directly to the Israelis that ensuring the safety and security of journalists and independent media is a paramount responsibility.

— Jen Psaki (@PressSec) May 15, 2021 " target="_blank">Twitter Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a executivului american.

Agenția de presă americană AP se declarase mai devreme "șocată și oripilată" de această lovitură israeliană care a vizat blocul turn care îi adăpostea birourile și pe cele ale canalului qatariot de televiziune Al-Jazeera în Gaza, calificând-o drept "evoluție incredibil de îngrijorătoare".

La rândul său, Al-Jazeera a denunțat o "crimă" și o tentativă de a "reduce media la tăcere" de către armata israeliană.

Jurnaliști de la AFP au văzut cum blocul turn cu 13 etaje a fost pulverizat de mai multe rachete.

Washingtonul a trimis un emisar în Israel și în teritoriile palestiniene pentru a cere încă o dată o "dezescaladare".

Înaltul responsabil al Departamentului de Stat american însărcinat cu probleme israeliene și palestinene, Hady Amr, urmează să se întâlnească cu lideri israelieni la Ierusalim duminică și se va deplasa în Cisiordania pentru convorbiri cu responsabili palestinieni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău