GALERIE FOTO | Pericol de inundații în localitatea Copanca, raionul Căușeni și câteva localități din raionul Ștefan Vodă

  • 27 Iunie 2020 14:32
GALERIE FOTO | Pericol de inundații în localitatea Copanca, raionul Căușeni și câteva localități din raionul Ștefan Vodă

Un dig din localitatea Copanca, raionul Căușeni a fost condolidat pentru a preveni inundațiile. Acesta urmează să potejeze și gospodăriile din satul Chițcani. La lucrări au participat angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență împreună cu localnicii.

Mai mult, barajul fortificat va proteja aproximativ 900 de hectare de terenuri agricole din localitate, dar și alte 1200 de hectare de terenuri din regiunea transnistreană.

De pericolul inundațiilor se feresc și localitățile Răscăieți, Talmaza și Ciobârciu din raionul Ștefan Vodă, unde localnicii în comun cu salvatorii întăresc digurile de protecție. În total, pentru protecția acestor localități au fost fortificate peste 700 metri de dig fiind utilizate nouă unități de tehnică.

Lucrări de prevenire a inundațiilor au loc și pe plaja de la Vadul lui Vodă, unde pompierii și salvatorii pompează apa pentru a preveni inundarea clădirilor din spațiul de agrement, dar și înalță digul construit anterior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău