GALERIE FOTO | Consecințele vântului puternic: mai multe acoperișuri au fost distruse, iar un arbore a căzut peste conducta de gaz

  • 11 Martie 2019 16:15
GALERIE FOTO | Consecințele vântului puternic: mai multe acoperișuri au fost distruse, iar un arbore a căzut peste conducta de gaz

Vântul puternic de luni, 11 martie, a afectat mai multe clădiri din nordul țării, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Cel mai afectat de furtuna de vânt a fost municipiul Bălți.

Pompierii au intervenit pe strada Victoriei din municipiul Bălți, unde mai multe foi de ardezie de pe un bloc de locuit au căzut. Totodată, de intervenția salvatorilor a fost nevoie și pe strada Ștefan cel Mare unde din cauza vântului o porțiune de pe acoperișul a unui bloc risca să afecteze trecătorii și localnicii.

Pe strada Hotinului din municipiul Bălți un arbore doborât de vânt a căzut peste conducta de gaz. Pompierii au reușit să deblocheze conducta fără de a fi înregistrată scurgere de gaz.

Furtuna de vânt a fost înregistrată și la Florești, dar și în raioane din centrul țării. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de vânt pentru luni,11 martie. Oamenii sunt rugați să asculte autoritățile, să nu meargă sub construcții avariate, să nu calce cabluri electrice căzute, dar și să nu aprindă vegetația uscată.

În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot extinde cu ușurință. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău