GALERIE FOTO | Cărți și rechizite pentru 20.000 de preșcolari și elevi din Republica Moldova, oferite de DRRM la început de an școlar

  • 03 Septembrie 16:55
GALERIE FOTO | Cărți și rechizite pentru 20.000 de preșcolari și elevi din Republica Moldova, oferite de DRRM la început de an școlar

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) a desfășurat, în perioada 1-2 septembrie 2024, acțiunea „Cutia școlarului și a preșcolarului”, în aproape 150 de instituții de învățământ din 22 de raioane și 68 de localități din Republica Moldova, proiect implementat pentru al patrulea an consecutiv de DRRM din cadrul Guvernului României.

La început de an școlar, au primit pachete educaționale cu cărți și rechizite peste 20.0000 de preșcolari, elevi din ciclul primar și elevi din ciclul gimnazial.

Primii care s-au bucurat de kitul educațional au fost elevii de la Gimnaziul Negureni, raionul Telenești și cei de la Gimnaziul Ștefănești, raionul Florești. Ei au primit, duminică, 1 septembrie a.c., cărți si rechizite chiar din partea secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu. Au urmat luni, 2 septembrie, elevii liceului „Teoretic Alexandru cel Bun” – Rezina, I.P. Liceul Teoretic „Olimp” – Rezina, Grădinița nr.2 ,,Andrieș” – Rezina, Grădinița nr.6 – Rezina și Gimnaziul Sămășcani, satul Sămășcani, din raionul Șoldănești.

„Prin proiectul Cutia școlarului și a preșcolarului, ne dorim să sprijinim educația tinerelor generații din Republica Moldova, oferindu-le resursele necesare pentru a contribui la viitorul acestei țări. Educația este fundamentul pe care se clădește o societate puternică, iar noi, prin acest demers, reafirmăm angajamentul României de a susține cetățenii din stânga Prutului în drumul lor spre un viitor prosper și european”, a declarat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

Alături de secretarul de stat al DRRM au participat la aceste acțiuni Larisa Novac, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, primarul satului Negureni (Telenești) – Ion Popa, primarul satului Ștefănești (Florești) – Ludmila Zdraguș, primarul orașului Rezina – Simion Tatarov, președintele raionului Șoldănești – Aliona Pînzari, actorul Emilian Cretu, directorii scolilor și ai grădiniților, dascăli, profesori, zeci de elevi și părinți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
15
Fri
17
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău