Galaxy S8 și S8+ sunt setate din fabrică la rezoluție Full HD+

  • 03 Aprilie 2017 11:38
Galaxy S8 și S8+ sunt setate din fabrică la rezoluție Full HD+

Galaxy S8 și S8+ au fost prezentate oficial miercuri seară în cadrul unui eveniment susținut la New York, iar ieri, telefonul a fost prezent și în cadrul unui eveniment la București. În timp ce noile flagship-uri au fost prezentate cu display-uri WQHD+, acestea funcționeaza implicit la o rezoluție mai mică, probabil pentru a ajuta la îmbunătățirea autonomiei. Cei care își doresc să beneficieze de toți pixelii panourilor, vor putea însă să crească rezoluția la cea nativă.

Această decizie din partea Samsung este cel puțin ciudată, însă deloc o surpriză. Încă de când a început să testeze actualizarea Nougat pentru Galaxy S7, compania a setat rezoluția implicită pe acest model la Full HD, scrie Go4it. Meniul de setări oferă posibilitatea de a crește rezoluția înapoi la WQHD, sau poate să scadă și mai mult, la HD clasic (720p), în cazul în care se dorește un consum de energie cât mai mic.

Cu display-uri de 5,8, respectiv 6,2” și densitate de 570 și 529 ppi, compatibilitate cu standardul HDR și luminozitate mare, este destul de clar că s-au investit multe ore de cercetare și dezvoltare în aceste panouri. De altfel, rezoluția înaltă este unul dintre atuurile seriei Galaxy S8, iar funcționarea la o valoare mai mică ar putea avea efecte negative asupra experienței de utilizare. Tot ce trebuie să țineți minte atunci când cumpărați un S8, sau faceți update la S7 este să setați telefoanele la rezoluția WQHD+ în cazul în care vi se pare că rezoluția Full HD nu este de ajuns.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău