Gala Premiilor Radio România Cultural 2019. Evenimentul va avea loc astăzi

  • 18 Martie 2019 16:41
Gala Premiilor Radio România Cultural 2019. Evenimentul va avea loc astăzi

Gala Premiilor Radio România Cultural, eveniment de tradiție și de prestigiu, ajuns la cea de-a XIX-a ediție, va avea loc luni, 18 martie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Odeon din București.

Juriul a făcut cunoscute nominalizările la cele opt categorii de premii care vor fi acordate în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural. Vor fi recompensate cele mai importante reușite ale culturii românești din anul 2018.

Nominalizările la categoria Proză sunt: Gabriela Adameșteanu – pentru volumul Fontana di Trevi, Editura Polirom; Andreea Răsuceanu – pentru volumul O formă de viață necunoscută, Editura Humanitas; Dan Lungu – pentru volumul Pâlpâiri, Editura Polirom.

La categoria Poezie: Robert Gabriel Elekes – pentru cartea o dronă care să mă vrea în sfârșit doar pe mine, Casa de Editură Max Blecher; Ruxandra Cesereanu - pentru volumul Scrisoare către un prieten și înapoi către țară. Un manifest, Editura Paralela 45Vasile Leac – pentru cartea monoideal, Editura Nemira. 

Pentru categoria Teatru: regizorul Radu Afrim – pentru spectacolul Pădurea spânzuraților, după Liviu Rebreanu, producție a Teatrului Național din București; Actorul Ovidiu Ghiniță – pentru interpretarea personajului Andre din spectacolul Tatăl de Florian Zeller, în regia lui Radu Iacoban, produs de Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad; Echipa spațiului independent Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca pentru programul 100 de ani de România. Istorii secundare.

La categoria Film au fost nominalizate producțiile: Un prinț și jumătate de Ana LunguSoldații. Poveste din Ferentari de Ivana MladenovicMy life rehearsed in one leg de Bogdan Mustață.

Nominalizările categoriei Arte vizuale sunt: ceramista Judit Crăciun – pentru expoziția Metaforme – eșantioane ale unor concepte plastice(Galateea Contemporary Art în perioada 13.09-10.10.2018, curatori Monika Pădureț și Cosmin Năsui); Iosif Kiraly -pentru Uși închise, plicuri deschise - Lucrări timpurii, 1975-2000 (expozitie deschisă la MNAC în perioada 26.04-30.09 2018, curator Ruxandra Demetrescu); Decebal Scriba - pentru Memory Clouds (expoziție deschisă la Galeria Anca Poterașu, în perioada 9.05-30.06.2018, curator Ami Barak).

La categoria Știință nominalizările sunt: Asociația 2Celsius - pentru inițierea, în 2018, a unei campanie de măsurare independentă a pulberilor din aer și de promovare a soluțiilor de transport alternative în București și în alte orașe ale țării; Sabina Ulubeanu și Cătălin Crețu - pentru Festivalul Innersound; Săptămânalul Viața medicală (fondator dr. Mihail Mihailide) - pentru împlinirea a 30 de ani de la apariție.

La categoria MuzicăIoan Vrăsmaș – fondatorul primei companii private de operă din România, Opera Vox; Gabriel Bebeșelea - pentru promovarea culturii naționale în străinătate; Cristian Soleanu – pentru proiectul I remember Johnny.

La categoria Educație nominalizările sunt: Organizația Umanitară Concordia pentru Școala de Meserii Concordia; Asociația Teach for Romania pentru impactul major în educație pe care-l are în școlile din medii dezavantajate; Proiectul Building Skills Through Inclusion - Cum să-ți construiești competențele cu ajutorul incluziunii, realizat de Asociația Babilon Travel din Cluj-Napoca.

Din juriu au făcut parte: Bogdan Ghiu - scriitor, traducător și critic literar, Mihaela Michailov - critic și dramaturg, Radu Croitoru - manager Radio România Cultural, Cristian Marica - redactor șef Radio România Cultural, Anamaria Spătaru - realizator Radio România Cultural.

Spectacolul va fi transmis în direct onair și online de Radio România Cultural.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău