Gafă a lui Donald Trump. Președintele SUA s-a lăudat cu descoperirea vaccinului împotriva SIDA, care în realitate nu există

  • 17 Iunie 2020 19:00
Gafă a lui Donald Trump. Președintele SUA s-a lăudat cu descoperirea vaccinului împotriva SIDA, care în realitate nu există

Președintele SUA, Donald Trump, a comis o gafă încercând să-i încurajeze pe oamenii de știință care lucrează la un tratament împotriva noului coronavirus, pe care i-a catalogat drept „cele mai strălucitoare persoane din lume”, atribuindu-le descoperirea „vaccinului împotriva SIDA”, care nu există, relatează The Huffington Post, preluat de Digi24.ro

Într-o declarație de la Casa Albă, președintele SUA a declarat că pandemia de coronavirus va dispărea fără vaccin și că oamenii de știință au „venit cu vaccinul împotriva SIDA”. În prezent, nu există nicio dovadă științifică potrivit căreia coronavirusul va dispărea dacă un vaccin nu este dezvoltat și nu există niciun vaccin împotriva SIDA.

În timp ce se lăuda pe el însuși și pe oamenii de știință care lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului, el a afirmat că „înainte de sfârșitul anului prezic că vom avea un vaccin de mare succes”.

Despre oamenii de știință el a spus că „de-a lungul anilor au venit cu multe alte remedii și terapii. Aceștia sunt oamenii cei mai buni, cei mai deștepți, cei mai strălucitor din lume. Au venit cu vaccinul împotriva SIDA.”

În prezent nu există niciun vaccin care să prevină infecția cu HIV, virusul care provoacă SIDA sau să îi trateze pe cei care au boala, dar există multe medicamente disponibile pentru cei care trăiesc cu HIV.

În afară de afirmațiile sale eronate despre un vaccin împotriva SIDA, Trump a spus încă o dată că coronavirusul va dispărea în cele din urmă chiar dacă un vaccin nu va fi dezvoltat.

„Spun întotdeauna, chiar și fără vaccin virusul va dispărea. Dar dacă am avea vaccinul - și vom face asta - dacă am avea tratament terapeutic, va fi o zi fantastică și cred că asta se va întâmpla. Și se va întâmpla foarte curând”, a mai spus Trump.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău