Gadgetul care traduce în timp real

  • 16 Iunie 2016 11:17
Gadgetul care traduce în timp real

Dacă vrei să comanzi mâncare la un restaurant dintr-o țară străină, unde nu cunoști limba, ai două posibilități: folosești Google translate sau îți încerci norocul prin semne și poți primi supă în loc de friptura cerută. Un nou gadget de tip headset promite să traducă în timp real limbile străine direct în ureche.Sistemul este numit simplu „Pilotul”…

Dacă vrei să comanzi mâncare la un restaurant dintr-o țară străină, unde nu cunoști limba, ai două posibilități: folosești Google translate sau îți încerci norocul prin semne și poți primi supă în loc de friptura cerută. Un nou gadget de tip headset promite să traducă în timp real limbile străine direct în ureche.

Sistemul este numit simplu „Pilotul” și este compus din două căști în ureche, purtate de doi oameni care nu vorbesc aceași limbă. Acestea se conectează prin bluetooth la o aplicație de mobil și de aici conversația poate începe.

Există puține informații despre cum funcționează această tehnologie și asta deoarece compania din spatele proiectului, numită Waverly Labs este foarte zgârcită cu informațiile despre proiect.

Prototipul este compus din două căști care trebuie purtate de ambii interlocutori, dar dezvoltatorii susțin că lucrează la o metodă prin care să eficientizeze sistemul, astfel încât să nu fie nevoie decât de o singură cască pe care purtătorul o poate folosi pentru a înțelege ce se vorbește în jurul său.

Prima versiune a lui Pilot include o serie de patru limbi: engleză, spaniolă, franceză și italiană.

Dezvoltatorii promit un update pentru a include și mandarină, arabă, afrikaans și hindi.

Cei interesați pot precomanda o pereche de căști pentru 180 de dolari.

 

Sursă: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău