G7 | Opoziție comună a europenilor față de revenirea Rusiei alături de puterile mondiale (Angela Merkel)

  • 09 Iunie 2018 08:30
G7 | Opoziție comună a europenilor față de revenirea Rusiei alături de puterile mondiale (Angela Merkel)

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat vineri că "poziția comună" a țărilor europene din G7 (Franța, Germania, Italia și Marea Britanie) este de a se opune reintegrării Rusiei în absența unui "progres substanțial" în dosarul ucrainean, transmite AFP.

"Suntem de acord pentru a spune că reintegrarea Rusiei în formatul G7 nu este posibilă atât timp cât nu vom vedea progrese substanțiale legate de problema ucraineană. Este poziția noastră comună", a spus Angela Merkel în paralel cu summitul din Canada.

Noul șef al guvernului populist italian, Giuseppe Conte, declarase pe Twitter cu câteva ore mai devreme că este "de acord" cu președintele american Donald Trump, care a cerut G7 să reintegreze Rusia în această structură, menționează Agerpres.

Rusia ar trebui să participe la reuniunea Grupului celor Șapte națiuni (G 7), a declarat președintele american, vineri, înainte de a pleca în Canada, pentru a lua parte la summitul de trei zile al G7, transmite Rador.

„Rusia ar trebui să facă parte din această reuniune. De ce să avem o reuniune fără participarea Rusiei? Aș recomanda – și depinde de ei – ca Rusia să facă parte din această conferință. Chiar dacă ne place sau nu – și poate că nu ar fi corect din punct de vedere politic – dar avem o lume de condus, iar la G7, care era înainte G8, au exclus Rusia, însă ar trebui să permită Rusiei să revină, pentru că și Rusia ar trebui să se afle la masa negocierilor”, a spus liderul american.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău