G20: Întâlnire a ministrului rus de externe cu secretarul general al ONU

  • 15 Noiembrie 2022 12:25
G20: Întâlnire a ministrului rus de externe cu secretarul general al ONU

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a întâlnit cu secretarul general al Națiunilor Unite Antonio Guterres marți, pe marginea summitului G20 de la Bali în Indonezia, a anunțat Ministerul de Externe al Rusiei, citat de Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe Maria Zaharova a postat o fotografie a celor doi așezați la o masă în Bali cu steaguri ale Rusiei și ONU, dar ministerul nu a oferit detalii despre ceea ce au discutat cei doi.

Întâlnirea intervine cu doar câteva zile înainte ca acordul de transport al cerealelor pe Marea Neagră să expire. Inițiativa, lansată în iulie, a deblocat exporturile agricole din porturile sudice ale Ucrainei și a ajutat la scăderea prețurilor la alimente la nivel mondial, potrivit Reuters. Dar Moscova nu a spus încă dacă își va prelungi participarea la acordul susținut de ONU, care urmează să expire la 19 noiembrie.

Moscova face presiuni pentru ca sancțiunile impuse unei bănci agricole administrate de stat să fie ridicate - o măsură despre care spune că ar ajuta Rusia să exporte propriile produse agricole și îngrășăminte, transmite Agerpres.

Oficiali ruși, inclusiv președintele Vladimir Putin, au criticat acordul în ultimele luni ca fiind nedrept și au declarat că Occidentul nu și-a respectat angajamentele de a relaxa sancțiunile împotriva Rusiei. Moscova și-a suspendat temporar participarea la acord în urma unui atac asupra navelor rusești în Crimeea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău