Fuzionarea CET-urilor cu Termocom va fi discutată de CMC

  • 16 Decembrie 2013 10:42
Fuzionarea CET-urilor cu Termocom va fi discutată de CMC

În această săptămână în cadrul ședinței Consiliului municipal va fi pusă în discuție chestiunea privind fuzionarea Termocom-ului cu cele două centrale electrice de termoficare din Chișinău.

Consilierii au termen până la sfârșitul lunii decembrie să finalizeze acest proces, pentru a evita lichidarea Societății pe Acțiuni Termocom. 

Audio: Directorul termocom, Mihai Cernei

Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă, care a declarat că se va expune miercuri asupra subiectului respectiv, a cerut ca la ședința Consiliului să fie invitați reprezentanții ministerului Economiei, cei ai Băncii Mondiale și ai Ambasadei Suediei și orice altă entitate interesată de reglementarea datoriilor istorice ale Termocom-ului.

La sfârșitul săptămânii trecute ministrul Economiei Valeriu Lazăr a anunțat că din cauza tergiversării procesului de fuzionare, Republica Moldova nu va mai primi de la Banca Mondială un credit în valoare de 20 de milioane de dolari în condiții avantajasoase.

 Dacă procesul de fuzionare nu va avea loc până la sfârșitul acestei luni, Termocom, unde Consiliul municipal Chișinău deține pachetul majoritar, va intra în procedură de faliment.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău