Furturi din automobile cu pătrundere prin ”metoda scanner”, stopate de oamenii legii

  • 28 Octombrie 2022 18:49
Furturi din automobile cu pătrundere prin ”metoda scanner”, stopate de oamenii legii

Forțele de ordine au demascat activitatea infracțională a unui grup infracțional specializat în furturi din automobile prin utilizarea dispozitivelor de scanare și dezactivare a sistemelor de alarmă auto.

Operațiunea a fost realizată sub conducerea procurorilor PCCOCS, de către ofițerii Direcției investigații criminalitate a INI și ai Direcției Generală Urmărire Penală, cu sprijinul Direcției analitice a INI și angajaților de la  BPDS „Fulger.”

Suspecții sunt trei bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău și raionul Edineț. Anterior, aceștia au mai fost judecați pentru infracțiuni similare.

În investigarea dosarului, oamenii legii au acumulat probe concludente ce ar demonstra implicarea  acestora în comiterea a cel puțin două furturi din automobile prin metoda „scanner,” săvârșite în orașul Cimișlia și Râșcani, de unde au sustras mijloace bănești și bijuterii din aur. Astfel prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu material părților vătămate de peste 500.000 lei.

Forțele de ordine au documentat activitatea infracțională, acumulând probe pe marginea dosarului. Bărbații acționau pe timp de zi, în parcările din preajma  magazinelor, piețelor, centrelor comerciale etc.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora de aproape un an, era bine determinată, fiecare dintre ei  avea rolul său în comiterea infracțiunii.

Totodată, bărbații sunt suspectați că ar fi implicați în alte opt furturi  comise în localitățile din întreaga țară.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițiștii  au  depistat și ridicat dispozitive pentru scanarea electronică a codului tastaturii alarmei automobilului, un scanner, sisteme de blocare a alarmei auto, marijuana. Totodată, fiind ridicate și anexate ca corpuri delicte la cauza penală, automobile de marca „Volkswagen” și „Mercedes.”

Doi dintre bănuiți au fost plasați în arest la domiciliu, al treilea fiind cercetat în libertate. Urmează ca procurorii PCCOCS să conteste la Curtea de Apel această încheiere a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în vederea aplicării arestului preventiv în privința acestora, timp în care cei vizați se prezumă nevinovați, potrivit legii.

Oamenii legii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea învinuiților și stabilirea complicității lor și în alte cazuri analogice comise pe teritoriul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
-0,04
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Wed
4
Thu
7
Fri
1
Sat
0
Sun
-0
Arhivă Radio Chișinău