Furtună de zăpadă în estul Statelor Unite

  • 13 Martie 2017 13:17
Furtună de zăpadă în estul Statelor Unite

Un val de frig, care s-ar putea transforma în cea mai puternică hibernală din estul Statelor Unite, s-a abătut luni asupra aproape jumătate din teritoriul SUA, provocând anularea a sute de zboruri, informează Agerpres.

După o iarnă neobișnuit de blândă și în pofida apropierii primăverii, furtuna Stella a acoperit cu zăpadă un teritoriu vast, care se întinde din centrul lanțului Munților Apalași până în New England.

Serviciile meteo au avertizat că Stella ar putea provoca scăderi record de temperatură luni seara și marți, iar viscolul aferent ar putea perturba călătoriile și provoca întreruperi de alimentare cu electricitate.

O alertă de viscol a fost emisă pentru New York, iar ceața va face deplasările cu mașina "extrem de periculoase", potrivit serviciului meteo. Furtuna este așteptată să ajungă și la Washington.

"Sunt așteptate căderi semnificative de zăpadă, ceea ce va face călătoriile periculoase. Nu călătoriți decât în caz de urgență și luați cu dumneavoastră o lanternă, mâncare și apă în mașină ", au avertizat serviciile meteorologice.

Sute de zboruri au fost anulate în așteptarea furtunii, potrivit site-ului FlightAware care listează toate întârzierile și anulările de zboruri.

Compania Southwest Airlines a avertizat că zborurile sale vor fi întârziate, anulate sau redirecționate până miercuri. La rândul său, compania Delta Air Lines avertizat că zborurile sale vor fi afectate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău