Fundația Gates va aloca 10 milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului în China și Africa

  • 28 Ianuarie 2020 09:46
Fundația Gates va aloca 10 milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului în China și Africa

Foundația Bill and Melinda Gates a anunțat duminică că va contribui cu suma de 10 milioane de dolari americani în lupta pentru combaterea coronavirusului descoperit în China și care continuă să se răspândească în întreaga lume, potrivit publicației Bussiness Insider, preluat de Mediafax.ro

Din acest total, fundația acordă 5 milioane de dolari pentru a sprijini eforturile de combatere a virusului în China, în timp ce celelalte 5 milioane vor merge la Centrele Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, pentru screening și pregătirea pentru criză.

Banii vor fi cheltuiți pe „fonduri de urgență și suport tehnic corespunzător pentru a ajuta salvatorii din prima linie din China și ca țările din Africa să își accelereze eforturile pentru a combate răspândirea la nivel global a virusului”, a informat fundația într-un comunicat de presă.

 

În China, finanțarea în valoare de 5 milioane de dolari va fi distribuită partenerilor publici și privați cu care organizația lucrează deja, inclusiv Comisia Națională de Sănătate din China, Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Fundația Națională de Științe Naturale din China.

Banii care se duc la Centrele Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor sunt destinate „suportului tehnic pentru implementarea screeningului și a tratamentului cazurilor suspecte, confirmarea de către laborator a diagnosticelor și izolarea sigură și îngrijirea cazurilor identificate”, a adăugat organizația.

„Angajamentul nostru față de CDC Africa face parte dintr-un efort mai larg pentru a ajuta la consolidarea răspunsului global la noul focar de coronavirus”, a declarat pentru Business Insider un purtător de cuvânt al Fundației Gates.

Fundația Gates se concentrează mai ales pe îmbunătățirea sănătății la nivel mondial și combaterea sărăciei. Este una dintre cele mai mari fundații filantropice private din lume și dispune de fonduri în valoare de 46,8 miliarde de dolari.

Noul coronavirus a fost raportat pentru prima dată în orașul central chinez Wuhan la sfârșitul lunii decembrie. De atunci, a dus la pierderea a cel puțin 106 de vieți omenești și a ajuns în alte 14 țări. Cel puțin 4.515 oameni s-au îmbolnăvit. China a oprit deplasarea cu mijloacele de transport în Wuhan și în multe alte orașe, punând efectiv peste 50 de milioane de oameni în carantină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău