Funcționarul de la Ministerul Sănătății care a trăit un an întreg din indemnizații (Sănătate INFO)

  • 16 Iunie 2018 11:58
Funcționarul de la Ministerul Sănătății care a trăit un an întreg din indemnizații (Sănătate INFO)

Țefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare, responsabilă de reforma asistenței medicale primare, Tatiana Zatîc, a avut în 2017 venituri din salarii și indemnizații de peste 476 de mii de lei. Mai puțin de jumătate din această sumă a câștigat-o fiind funcționar la Ministerul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale.

Potrivit declarației de avere și interese personale, Tatiana Zatîc a ridicat anul trecut de la minister un salariu de peste 15 mii pe lună. În total, 183 de mii 213 lei. Alți aproape 293 de mii de lei, funcționara i-a adunat din diverse indemnizații oferite de 9 instituții publice și organizații neguvernamentale și una de la Casa Națională de Asigurări Sociale, scrie Sănătate INFO.

Astfel, în medie veniturile Tatianei Zatîc au fost de aproximativ 40 de mii de lei pe lună. Ce reprezintă aceste indemnizații nu e clar, or, în dreptul lor, în paranteză, mai scrie că banii au fost acordați, în mare parte pentru servicii de analiză, expertiză și consultanță.

Astfel, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească i-a plătit Tatianei Zatîc indemnizație la locul de muncă de aproximativ 83 de mii de lei, Institutul Mamei și Copilului – indemnizații sau plata pentru servicii de expertiză și instruire de aproape 8 mii de lei. De la TRIMBOS-Moldova, funcționarei i s-a plătit o indemnizație de aproximativ 73 de mii de lei, iar de la Dispensarul Republican de Narcologie – aproape 18 mii 400.

Zatîc a avut și o indemnizație de asigurare socială de 60 de mii 478 de lei de la Casa Națională de Asigurări Sociale. De la Asociația „Sănătate pentru Tineri”, funcționara a ridicat 8 mii 366 de lei, iar de la AFI – peste 9 mii. Și Asociația Națională de Tratament Paliativ i-a oferit Tatianei Zatîc o indemnizație de aproximativ 12 mii de lei, iar Institutul de Ftiziopneumologie – în jur de 18 mii, iar LUMOS-Moldova, specializată în drepturile copilului – 4 mii 200 de lei.

În schimb, Tatiana Zatîc nu este proprietara vreunui imobil sau autoturism. Familia ei însă are două apartamente. Unul i-a fost repartizat în 2015 pentru folosință. Locuința are 68 de metri pătrați și valorează 53 de mii 999 de lei.

La începutul acestui an, familia funcționarei a devenit proprietara altui apartament, de 94 de metri pătrați, valoarea bunului declarat fiind de 500 de mii de lei. Acesta costă cu doar 24 de mii de lei mai mult decât întreg venitul obținut din salarii și indemnizații obținut în 2017. Familia Zatîc declară un autoturism Toyota Avensis, din 2002, cumpărată în 2009 cu 40 de mii de lei.

În 2017, șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare ținea pe conturile sale peste 3 mii 600 de dolari și peste 108 mii de lei și a obținut dobânzi de 320 de dolari și în jur de 1 mie de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău