Funcționari publici sunt instruiți cum să scrie un proiect ca să obțină finanțare

  • 07 Aprilie 2017 17:42
Funcționari publici sunt instruiți cum să scrie un proiect ca să obțină finanțare

Funcționarii autorităților publice centrale au fost instruiți cum să perfecționeze propunerile de finanțare înaintate către Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) astfel încât numărul proiectelor eligibile să crească.

În cadrul atelierului, participanții au luat cunoștință de politicile de asistență, schemele și procedurile de înregistrare a aplicațiilor de finanțare. De asemenea, au fost prezentate studii de caz bazate pe proiectele dezvoltate de JICA în Republica Moldova.

Viceministrul de externe, Daniela Morari, a menționat necesitatea implicării tuturor autorităților Republicii Moldova la dezvoltarea potențialului de cooperare cu Japonia și a remarcat asistența acordată de niponi în domenii precum sănătatea, agricultura, educația etc. Asistența financiară a partenerilor japonezi în Moldova este estimată la 155 de milioane de dolari.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a notat cu această ocazie că programul privind Asistența oficială pentru dezvoltare a jucat unul dintre cele mai importante roluri în promovarea bunelor relații moldo-nipone.

Atelierul de lucru a fost desfășurat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în colaborare cu Agenția japoneză pentru cooperare internațională (JICA) și Cancelaria de Stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:0 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău