FUNCȚIONARI de stat, implicați în CONTRABANDĂ cu alcool și țigări

  • 21 Septembrie 2015 12:09
FUNCȚIONARI de stat, implicați în CONTRABANDĂ cu alcool și țigări

Oamenii legii au reținut 8 persoane, printre care și funcționari de stat, suspectate că ar face parte dintr-o grupare criminală implicată în contrafacerea și contrabanda băuturilor alcoolice și a produselor de tutungerie, în proporții deosebit de mari.

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat la o conferință de presă că printre suspecți se numără un angajat al Poliției de Frontieră, dar și un fost angajat al aceleași structuri. De asemenea, printre suspecți este un fost angajat al Serviciului Vamal și conducătorul unui inspectorat ecologic de stat din nordul țării. Potrivit lui, deconspirarea acestei grupări este una fără precedent, în condițiile în care suspecții dețin experiență în contracararea a astfel de ilegalități, fapt ce împiedica ca aceștia să fie prinși, transmite IPN.

Bănuiți ar fi activat în mai multe încăperi clandestine, printre care și o fabrică de apă minerală, acolo unde se falsifica și se îmbutelia alcoolul. Astfel, la transportare suspecții nu dădeau de bănuit că transportă alcool etilic, pentru că acesta este asemănător cu apa minerală. Ruslan Petrusenco, șef de direcție la Inspectoratul Național de Investigații, a menționat că, de asemenea, suspecții ar fi transportat și țigări prin zona verde a frontierei de stat spre Ucraina. Gruparea criminală activa atât în nordul țării, cât și în sud.

În cadrul cauzei penale au fost efectuate 75 de percheziții la domiciliile, birourile, în automobilele suspecților, dar și în locațiile unde erau comise ilegalitățile. În total, oamenii legii au depistat circa 169 de mii de pachete de țigări de diferite mărci în valoare de 2 milioane de lei. La fel, au fost depistate 10 tone de alcool etilic și 2 mii de sticle de votcă, de diferite branduri, în valoare totală de aproape 2 milioane de lei. De asemenea, au fost găsite 2 mii de mărci de acciz falsificate, care urmau a fi aplicate pe alte recipiente cu alcool. În cadrul perchezițiilor au fost depistați bani, în diferite valute, în sumă totală de 1,3 milioane de lei, obținuți din activitatea infracțională.

Cei 8 suspecți sunt cercetați penal și riscă până la 15 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:4,1 m/s
Wed
13
Thu
15
Fri
15
Sat
16
Sun
15

Curs oficial BNM 26 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3244 0.0321
USD 17.7272 0.0335
RON 3.9914 0.0079
UAH 0.6595 -0.0028
RUB 0.2478 0.0013
Arhivă Radio Chișinău