Funcția de președinte interimar al CSM este asigurată de un nou judecător

  • 26 Mai 2020 10:57
Funcția de președinte interimar al CSM este asigurată de un nou judecător

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) are un nou președinte interimar. În funcția respectivă a ajuns noul membru al CSM, judecătorul Anatol Pahopol, care ocupă fotoliul din cadrul Consiliului începând cu 26 mai. Pahopol a ajuns în funcția respectivă urmare a unor modificări aprobate anterior de către Parlament la Legea cu privire la CSM

Până în prezent, interimatul funcției de președinte al CSM a fost asigurat de judecătoarea Luiza Gafton și a fost preluat la 26 mai de către Anatol Pahopol, or potrivit legii, până la alegerea unui nou președinte al CSM, interimatul funcției trebuie să fie asigurat de către decanul de vârstă din rândul membrilor judecători.

Pahopol a fost detașat în vederea exercitării mandatului de membru al CSM ca urmare a intrării în vigoare a unor modificări ale Legii cu privire la CSM care prevăd că, „până la alegerea noilor membri al Consiliului Superior al Magistraturii din rândul judecătorilor de către Adunarea Generală a Judecătorilor, membrii supleanți aleși anterior de Adunarea Generală a Judecătorilor, vor suplini funcțiile vacante de membru al Consiliului Superior al Magistraturii”.

Anatol Pahopol a fost ales în calitate de membru suplean al CSM în cadrul Adunării Generale a judecătorilor din 20 octombrie 2017. Pahopol a deținut anterior funcția de președinte interimar al Curții de Apel Chișinău, și a activat în calitate de judecător în cadrul CA Chișinău. Potrivit magistrat.md, magistratul a fost numit în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă în 2000.

Conform declarației de avere și interese personale pentru 2019, judecătorul a ridicat un salariu anual de circa 344 de mii de lei de la CA Chișinău, la care se adaugă și o pensie de la CNAS în mărime de aproape 460 de mii de lei. Din 2018, familia judecătorului are în proprietate două vile și nu declară niciun bun mobil.

Sursa:ZDG.MD 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău