FUMN organizează „Școala jurnaliștilor de politică externă – 2015”

  • 05 Octombrie 2015 17:46
FUMN organizează „Școala jurnaliștilor de politică externă – 2015”

Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) va organiza la Chișinău „Școala jurnaliștilor de politică externă – 2015”.

Astfel, în perioada 15-17 octombrie, experții FUMN vor aborda diverse subiecte legate de politica externă împreună cu jurnaliștii moldoveni. Proiectul este finanțat dе  Ministerul Afacerilor Externe al României – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Scopul proiectului este de a spori și promova jurnalismul de calitate în domeniul politicii externe și relațiilor internaționale în rândul instituțiilor mass-media de limba română din Republica Moldova. Experții fundației și-au propus să abordeze diverse subiecte legate de politica externă, ca un prim pas în vederea soluționarii unei probleme majore cu care se confruntă jurnaliștii din instituțiile media ale comunității românești din Moldova, responsabili de rubrica știri externe. Printre acestea se numără lipsa unui cadru teoretic privind analiza și interpretarea informațiilor din domeniile relațiilor internaționale, diplomației, studii de securitate.

Proiectul va fi implementat de Fundația Universitară a Mării Negre în parteneriat cu Filiala Fundației Universitare din România în Republica Moldova. În acest proiect pot participa atât jurnaliști cu experiență în media, cât și viitori jurnaliști, studenți ai facultăților de jurnalism, științe politice, relații internaționale, administrație publică. Limita de vârstă a aplicanților este de 38 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău