FSB: Moldoveanca Carina Turcan, arestată la Moscova pentru spionaj, este banuită că ar fi trimis documente secrete către SIS

  • 12 Iulie 2018 10:47
FSB: Moldoveanca Carina Turcan, arestată la Moscova pentru spionaj, este banuită că ar fi trimis documente secrete către SIS

Moldoveanca Carina Turcan, membra a Consiliului de Administrare al Inter „RAO”, este suspectata că ar fi transmis către Serviciul de Informatii si Securitate din Moldova documente secrete dintr-un proiect al Ministerului Energiei din Rusia. Acest lucru a fost raportat de avocatul Ivan Pavlov, citand materialele cazului Turcan.

Protv scrie că potrivit anchetatorilor, acum trei ani, in septembrie 2015, Turcan a trimis Serviciilor de Informatii si Securitate din Republica Moldova o versiune electronica a "proiectului de document al Ministerului Energiei privind anumite aspecte ale actiunilor companiilor energetice ruse ce tin de cooperare internationala", scrie presa rusa.

In decembrie 2016, FSB a ajuns la concluzia ca informatiile specificate din document constituie un secret de stat, scrie Pavlov.

"Mai exact, Karina este acuzată că a devenit agent pe 16 august 2004, angajată în cooperare confidențială cu ... serviciile speciale din Moldova ... La 21 aprilie 2015 ... a primit o versiune electronică a" proiectului de document al Ministerului Energiei privind anumite aspecte ale acțiunilor companiilor ruse de energie pe canalul de cooperare internațională ". 29 septembrie 2015 (nu este clar - unde, cum și în ce condiții) acest document a fost înmânat serviciilor speciale din Moldova ", a scris avocatul. 

Potrivit deciziei instantei, Turkan va ramane in arest cel putin pana la data de 13 august. 

Moldoveanca Carina Turcan a fost arestata de rusi sub acuzatia de spionaj in favoarea Romaniei. Turcan e acuzata ca a ajuns in posesia unor secrete de stat pe care le-a divulgat unei tari din Estul Europei si risca 20 de ani de inchisoare. 

Nascuta in 1974, ea a studiat Repulica Moldova si are un master in Spania.

Potrivit protv, care citează mold-stret anterior, ea a condus unul dintre cele mai cunoscute birouri de avocati din Republica Moldova, si a activat in cadrul companiei Gas Natural Fenosa.

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău