FSB a anunțat că a renunțat la acuzația penală împotriva mercenarilor Wagner

  • 27 Iunie 2023 12:21
FSB a anunțat că a renunțat la acuzația penală împotriva mercenarilor Wagner

Serviciul Federal de Securitate, FSB, a anunțat, astăzi, 27 iuie, că renunță la urmărirea penală împotriva grupului Wagner. 'Dosarul penal deschis în legătură cu revolta armată a companiei militare private Wagner a fost închis', a precizat FSB, într-un comunicat, scrie BBC, citat de Rador.

În timpul rebeliunii armate, în jur de 13 militari ruși au fost uciși, mercenarii au doborât un avion și șase elicoptere. După cum a precizat FSB, în timpul anchetei 's-a stabilit că participanții săi au sistat acțiunile care erau îndreptate și vizau în mod direct săvârșirea unei infracțiuni'. Decizia de clasare a cauzei a fost emisă pe 27 iunie. Ministerul rus al Apărării a anunțat că a început să transfere tehnica și echipamentul militar greu care aparținea grupului Wagner către unități ale Forțelor Armate Ruse.

În cursul serii de ieri, președintele rus, Vladimir Putin, s-a adresat din nou națiunii, în cadrul discursului său comentând rebeliunea armată organizată de fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin. În cadrul discursului, Putin a afirmat că pe mercenarii Wagner au încercat să-i folosească în întuneric împotriva fraților lor... Președintele Federației Ruse le-a propus luptătorilor grupului Wagner fie să semneze un contract cu Ministerul rus al Apărării sau cu alte structuri și agenții de securitate sau să se întoarcă la familiile lor sau să plece în Belarus.

Într-un prim mesaj al lui Evgheni Prigojin după revolta de sâmbătă, liderul grupului Wagner a spus clar că nu l-a vizat pe președintele Putin când a declarat că trupele sale vor mărșălui asupra Moscovei. El a spus că "Scopul marșului a fost de a evita distrugerea grupului Wagner și de a cere socoteală oficialilor care, prin acțiunile lor neprofesioniste, au comis un număr masiv de erori". A mai spus că membrii Wagner regretă că "au fost nevoiți să lovească aviația rusă" și că s-au întors din drum "pentru a evita vărsarea sângelui soldaților ruși".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău