Frontera Resources promite 100 de milioane de barili de petrol în R.Moldova. Experții au îndoieli

  • 26 Martie 2017 09:08
Frontera Resources promite 100 de milioane de barili de petrol în R.Moldova. Experții au îndoieli

Compania Frontera Resources afirmă că nu a avut nicio înțelegere secretă cu guvernul de la Chișinău pentru a semna contractul de concesiune pentru explorarea și dezvoltarea hidrocarburilor în din sudul Republicii Moldova și că a participat la un tender anunțat public.

Directorul companiei a declarat într-o conferință de presă că se așteaptă să extragă aproximativ 100 de milioane de barili de petrol în decursul a 10-20 de ani. Tot în această perioadă compania se arată dispusă să injecteze în economia regiunii 500 de milioane de dolari și să ofere locuri de muncă pentru câteva sute de localnici. Proprietarii terenurilor de care va fi interesată compania pentru a fora după petrol ar urma să fie recompensați pentru a le acoperi pierderile, a mai declarat directorul Frontera Resources. El a mai spus că nu sunt interesați de exploatarea gazelor de șist, deși contractul cu Guvernul de la Chișinău le permite această operațiune.

Anterior, în presă au apărut mai multe fotografii în care directorul Frontera Resources apărea alături de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, înainte de decizia de concesionare luată de Guvernul de la Chișinău.

Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, a relevat că deși în iulie 2016, printr-o hotărâre de guvern se stabilise numai concesionarea lucrărilor de exploatare geologică a hidrocarburilor, cu ulterioara lor exploatare, în declarația comună cu Frontera Resources din martie 2017 se vorbește despre exploatarea, producția și dezvoltarea resurselor de hidrocarburi. Veaceslav Negruță a presupus că această schimbare a survenit după întâlnirea dintre conducerea companiei și Vlad Plahotniuc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău