Fregata rusă „Admiral Gorshkov'' a simulat trageri cu rachete hipersonice în Oceanul Atlantic

  • 25 Ianuarie 2023 10:58
Fregata rusă „Admiral Gorshkov'' a simulat trageri cu rachete hipersonice în Oceanul Atlantic

Fregata rusă „Admiral Gorșkov" a efectuat un exercițiu pentru a se antrena în lansarea de rachete hipersonice în partea de vest a Oceanului Atlantic cu ajutorul unei simulări pe calculator, a informat miercuri, 25 ianaurie, Ministerul rus al Apărării.

Echipajul fregatei a simulat lansarea unei rachete Zircon asupra unei ținte maritime care a imitat o navă inamică și care s-a aflat la o distanță de peste 900 de kilometri, a precizat ministerul condus de Serghei Șoigu, transmite Agerpres.

În cursul antrenamentului, "echipajul de luptă al fregatei a demonstrat un nivel ridicat de coordonare a acțiunilor", se menționează în text.

Rachetele Zircon au o rază de acțiune de 900 km și se pot deplasa cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului, ceea ce face dificilă contracararea lor.

În comunicatul Ministerului rus al Apărării nu se pecizează dacă fregata a lansat în realitate vreo rachetă, notează Reuters.

Fregata "Admiral Gorșkov" intenționează de asemenea să efectueze în luna februarie o serie de exerciții comune în largul coastelor Africii de Sud cu forțele navale ale acestei țări și cu cele ale Chinei.

Tensiunile dintre Occident și Rusia au atins cel mai înalt punct din ultimele decenii din cauza conflictului în Ucraina, declanșat de Moscova în februarie trecut.

Oficialii ruși au sugerat în repetate rânduri că Rusia ar putea recurge la arsenalul său nuclear - cel mai mare din lume - dacă se va simți amenințată de sprijinul militar occidental acordat Ucrainei, conform Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău