Fregata „Regina Maria” a participat la acțiuni de luptă antisubmarin în Marea Mediterană

  • 10 Noiembrie 2021 15:40
Fregata „Regina Maria” a participat la acțiuni de luptă antisubmarin în Marea Mediterană

Echipajul fregatei „Regina Maria” (F 222) a avut parte de o săptămână plină cu activități de instruire în estul Mării Mediterane. După plecarea din portul turcesc Aksaz, fregata 222, integrată în gruparea navală permanentă SNMG-2, a intrat în scenariul exercițiului multinațional „Dogu Akdeniz 21”, se precizează într-un comunicat de presă al Forțelor Navale Române, informează Defenseromania.ro.

„Dogu Akdeniz 21” este condus de Forțele Navale ale Turciei și reprezintă cel mai mare exercițiu de luptă împotriva submarinelor, desfășurat în acest an, în Marea Mediterană, la care participă 36 nave, 2 submarine, 3 aeronave de patrulare maritimă, 3 elicoptere de patrulare maritimă, 5 UAV-uri (aparate de zbor fără pilot la bord), 2 detașamente EOD (Explosive Ordnance Disposal), o companie de infanterie marină, 7 elicoptere navale, 2 detașamente pentru operații speciale și 40 de observatori internaționali.

Dezvoltat pe mai multe etape, scenariul fictiv al exercițiului reprezintă o adevărată provocare pentru echipajul fregatei „Regina Maria” fiind, totodată, un bun prilej pentru antrenarea serviciului de luptă operații în punerea în aplicare a procedurilor standard NATO de căutare, descoperire, identificare și clasificare a unui submarin real. Reacțiile la nivelul întregului echipaj la interacțiunea cu o astfel de amenințare sunt pe deplin exersate pe timpul serialelor.

Citiți continuarea pe Defenseromania.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău