Franța vrea să relaxeze prevederile cu privire la donațiile în rândul familiilor pentru a micșora economiile acumulate

  • 04 Martie 2021 18:37
Franța vrea să relaxeze prevederile cu privire la donațiile în rândul familiilor pentru a micșora economiile acumulate

Ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, a declarat joi că va face unele propuneri pentru a încuraja transferul de avere în interiorul familiilor și ai ajuta astfel pe tinerii care au avut cel mai mult de suferit în perioada crizei coronavirusului, transmite Reuters.

La fel ca multe state occidentale, Franța a înregistrat o creștere a economisirii în perioada pandemiei, ca urmare a restricțiilor de deplasare care au împiedicat oamenii să își cheltuiască banii în baruri, restaurante, spații culturale și călătorii.

Luna trecută, Banca Franței a estimat că în 2020 gospodăriile au pus deoparte 120 de miliarde de euro peste ceea ce era de așteptat în condiții normale. Guvernul de la Paris este nerăbdător să direcționeze acești bani spre relansarea economiei post-COVID-19.

Într-un interviu acordat publicației Politico, Le Maire a respins propunerea formulată de unii politicieni de stânga vizând majorarea taxelor pe economii, ca un instrument prin care oamenii să fie încurajați să își folosească surplusurile, declarând că el este interesat mai degrabă de stimularea donațiilor între membrii aceleași familii.

"Cei cu care această criză a fost cea mai dură sunt tinerii. Ei au avut cel mai mult de suferit pentru că au fost privați de tot ceea ce este normal pentru cineva care are 18, 19 ani. Așa că posibilitatea de a face mai ușor pentru părinți sau bunici să transfere bani către generațiile tinere este o opțiune interesantă asupra căruia voi face unele propuneri", a spus Le Maire.

În prezent, fiecare părinte din Franța poate dona fiecărui copil cu vârsta de 15 ani până la 100.000 de euro, fără a plăti taxe, iar bunicii pot dona 31.865 de euro în același condiții.

Parlamentarii francezi au încercat să majoreze limita anul trecut, când bugetul pe 2021 era trecut prin Parlament, însă guvernul a eliminat acel amendament.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău