Franța | „Vestele Galbene” reiau protestele la Paris, pentru al al zecelea weekend consecutiv

  • 19 Ianuarie 2019 14:49
Franța | „Vestele Galbene” reiau protestele la Paris, pentru al al zecelea weekend consecutiv

Mișcarea „Vestele galbene” protestează sâmbătă în capitala Franței, Paris, în al zecelea weekend consecutiv de manifestații împotriva Guvernului președintelui Emmanuel Macron, relatează Reuters.

Protestatarii au început să se adune în zona Champs Elysees și în zona Turnului Eiffel, numărul acestora urmând să crească pe parcursul zilei.

Protestele mișcării „Vestele galbene” au început în luna noiembrie, față de majorarea prețurilor la carburanți și față de erodarea nivelului de trai în Franța. Protestatarii cer demisia Guvernului de la Paris și a președintelui Emmanuel Macron.

Protestele din luna decembrie au fost cele mai violente din Paris din ultimii zeci de ani. Participanții au incendiat mașini și au distrus mai multe magazine. În luna ianuarie, intensitatea violenței din cadrul protestelor a scăzut.

Președintele francez Emmanuel Macron a lansat o serie de dezbateri naționale pentru a permite protestatarilor să își manifeste nemulțumirile într-un mod pașnic.

Weekendul trecut, autoritățile franceze au folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea. Peste 80.000 de ofițeri de poliție au fost distribuiți în toată țara pentru a ține situația sub control.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău