Franța va începe livrarea de tancuri ușoare AMX-10 la finalul săptămânii viitoare

  • 19 Februarie 2023 16:35
Franța va începe livrarea de tancuri ușoare AMX-10 la finalul săptămânii viitoare

Franța va începe să livreze Ucrainei tancuri ușoare AMX-10 ”la finalul săptămânii viitoare”, a anunțat duminică ministrul francez al forțelor armate Sebastien Lecornu, într-un interviu pentru cotidianul Le Parisien, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Aceste livrări vor coincide astfel cu împlinirea unui an de la începerea invaziei ruse în Ucraina, survenită pe 24 februarie 2022.

La începutul lunii ianuarie, președintele francez Emmanuel Macron anunțase decizia Parisului de a trimite tancuri ușoare Kievului. Macron nu precizase numărul acestor blindate ce ar putea fi livrate armatei ucrainene.

”Îmi asum să nu spun numărul, pentru a nu oferi o informație strategică Rusiei”, a subliniat ministrul Sebastien Lecornu în interviul acordat publicației franceze.

În schimb, el a indicat că este aproape de a se încheia pregătirea militarilor ucraineni pentru noul echipament.

La 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată și nejustificată contra Ucrainei. Moscova susține că este vorba despre o ”operațiune militară specială de denazificare” a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău