Franța va găzdui circa 80 de refugiați de pe nava umanitară Aquarius și 52 de pe Lifeline

  • 03 Iulie 2018 15:59
Franța va găzdui circa 80 de refugiați de pe nava umanitară Aquarius și 52 de pe Lifeline

Franța va găzdui circa 80 de refugiați de pe nava umanitară Aquarius și 52 de pe Lifeline, a declarat marți Pascal Brice, directorul Oficiului francez pentru protecția refugiaților și apatrizilor (Ofpra), relatează AFP.

Majoritatea refugiaților sunt, în ambele cazuri, proveniți din "Eritreea și Sudan" și îndeplinesc criteriile de azil, a declarat Pascal Brice. Ei urmează să ajungă "rapid" în Franța unde în scurt timp vor primi statutul de refugiați.

Criticată pentru că nu s-a oferit să-și deschidă porturile pentru navele aflate în primejdie, în baza regulii privind Dreptul maritim care prevede ca acestea să acosteze în portul cel mai apropiat, Franța și-a luat angajamentul de a găzdui o parte dintre acești migranți eligibili pentru statutul de refugiat.

În cazul navei Aquarius, care a acostat pe 17 iunie la Valencia (Spania) cu 630 de migranți la bord după ce Italia și-a închis porturile, "noi am discutat cu 135 de persoane și în jur de 80 vor putea beneficia de protecția Franței", a spus Brice.

În Malta, unde Ofpra și-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute misiunea de a se întâlni cu migranții de pe Lifeline, navă care a ancorat pe 27 iunie în portul Valletta cu peste 230 de migranți la bord, "52 de persoane vor fi protejate", a adăugat el. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău