Franța: Trei jandarmi împușcați mortal și un al patrulea rănit după o intervenție pentru violență domestică

  • 23 Decembrie 2020 09:15
Franța: Trei jandarmi împușcați mortal și un al patrulea rănit după o intervenție pentru violență domestică

Trei jandarmi au fost împușcați mortal și un al patrulea rănit în noaptea de marți spre miercuri într-o zonă izolată din centrul Franței, în timp ce interveneau în urma unui apel pentru violență domestică, au anunțat responsabili locali citați de AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Militarii au fost împușcați de un bărbat de 48 de ani după ce au venit în ajutorul unei femei care se refugiase pe acoperișul unei case, în apropiere de satul Saint-Just din regiunea Clermont-Ferrand.

La puțin timp după miezul nopții, doi dintre jandarmi au fost vizați de tiruri cu armă de foc când au încercat să se apropie de casa unde se refugiase femeia amenințată. Unul dintre ei a murit în urma rănilor suferite, iar al doilea, rănit la picior, a fost transportat la spital de pompieri.

Ulterior, bărbatul și-a incendiat casa și a tras din nou asupra jandarmilor prezenți la fața locului, făcând încă două victime în rândul militarilor, a confirmat pentru AFP parchetul din Clermont-Ferrand. Femeia se află în prezent în siguranță, a precizat parchetul.

O sursă apropiată de anchetă a menționat pentru France Presse că la fața locului se află cel puțin șapte membri ai forțelor speciale din GIGN (unitatea de elită a jandarmeriei naționale) și că se intervine "cu cea mai mare precauție având în vedere periculozitatea individului".

Autorul tirurilor ar fi cunoscut pentru probleme legate de custodia minorilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău