Franța și Polonia ''anchetează'' asupra generării unor certificate verzi COVID frauduloase

  • 29 Octombrie 2021 19:48
Franța și Polonia ''anchetează'' asupra generării unor certificate verzi COVID frauduloase

"Autorități naționale din Franța și Polonia anchetează" asupra utilizării unor chei criptografice pentru a genera coduri QR pentru certificate verzi europene false, a anunțat vineri Comisia Europeană, relatează AFP.

"Avem cunoștință într-adevăr de manipulări prezumate frauduloase ale codului QR al certificatului COVID european", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru AFP vineri.

"Potrivit informațiilor disponibile, cheile criptografice utilizate pentru a semna certificatele nu au fost compromise", a subliniat el.

Din punctul de vedere al instituției, "certificatele au fost generate de persoane care au dispus de informații de identificare valabile pentru a avea acces la sisteme informatice naționale".

Statele membre ale rețelei eHealth au convenit "să blocheze certificatele frauduloase astfel încât ele să fie considerate ca nevalide de aplicațiile de verificare" și lucrează la "ameliorarea sistemelor de invalidare și revocare, pentru a putea reacționa și mai rapid în astfel de cazuri".

Pista unei deficiențe tehnice este exclusă de Comisia Europeană, care estimează că este vorba mai degrabă despre o "acitivtate ilegală".

În pofida incidentului, statele membre își reafirmă "întreaga încredere în sistemul de certificate digitale COVID al UE".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău