Franța și Belgia au sporit securitatea în transportul de pasageri

  • 04 Aprilie 2016 07:38
Franța și Belgia au sporit securitatea în transportul de pasageri

Franța și Belgia anunță măsuri de securitate mai aspre în transportul de pasageri.

In Franța agenți înarmați îmbrăcați în civil vor circula în anumite trenuri în cadrul măsurilor pentru întărirea securității, după atentatele care s-au produs în această țară.

Potrivit președintelui Căilor ferate, anterior, agenții puteau folosi arma numai în cazul în care purtau uniformă.

O lege privind securitatea în trasporturi a intrat în vigoare miercuri.

Anul trecut, în Franța au fost comise cele mai grave atentate, cu două atacuri jihadiste în ianuarie și noiembrie în care și-au pierdut viața 147 de persoane și sute au fost rănite, notează agenția France Presse.

Și în Belgia au fost înăsprite măsurile de securitate după atentatele teroriste care au făcut 32 de morți în capitala Bruxelles.

Astfel, pasagerii vor trebui să se prezinte cu cel puțin trei ore înaintea decolării pentru controalele de securitate, iar autovehiculele care sosesc la aeroport vor fi controlate și monitorizate prin camere video.

Un avion al companiei Brussels Airlines a decolat astăzi spre orașul Faro din Portugalia, acesta fiind primul zbor de pe aeroportul din capitala belgiană dupa atacurile comise luna trecută.

Decolarea a fost primită cu aplauze de aproximativ 50 de angajați ai aeroportului și ai companiilor aeriene, care anterior au păstrat un minut de reculegere în memoria celor 32 de victime ale atacurilor teroriste.

Tot astăzi vor fi operate zboruri spre localitățile Torino din Italia și Atena, Grecia, ne-a transmis corespondenta noastră.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău