Franța salută desfășurarea cu succes a alegerilor parlamentare anticipate din R. Moldova

  • 13 Iulie 2021 18:20
Franța salută desfășurarea cu succes a alegerilor parlamentare anticipate din R. Moldova

Franța salută desfășurarea cu succes a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova pe 11 iulie curent.

„Aceste alegeri reprezintă o nouă etapă importantă în consolidarea principiilor democratice și a Statului de drept în Republica Moldova. Ele vor putea oferi stabilitatea esențială pentru dezvoltarea și prosperitatea țării”, se arată într-o declarație a purtătorului de cuvânt al Ministerului francez al Europei și Afacerilor Externe.

Franța își exprimă dorința ca, după certificarea și anunțarea rezultatelor oficiale, să poată fi instituit rapid un nou guvern, în vederea gestionării eficiente a crizei sanitare, a luptei împotriva corupției, a relansării economiei și a angajării reformelor profunde necesare transformării și modernizării țării în conformitate cu acordul de asociere cu UE.

Franța este gata să sprijine implementarea unui astfel de program atât pe plan bilateral, cât și împreună cu partenerii săi din Uniunea Europeană.

În declarația diplomației franceze se subliniază că alegerile au fost bine organizate, competitive și libertățile fundamentale au fost în general respectate, potrivit concluziilor preliminare ale Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău