Franța ridică din restricțiile anti-COVID, după intrarea în vigoare a pașaportului de vaccinare

  • 21 Ianuarie 2022 09:32
Franța ridică din restricțiile anti-COVID, după intrarea în vigoare a pașaportului de vaccinare

Începând din 2 februarie, Franța va începe să elimine din măsurile menite să lupte împotriva pandemiei de COVID-19, printre care se numără și purtarea măștii în exterior impusă în anumite zone, a anunțat joi premierul Jean Castex.

La nouă zile după intrarea în vigoare pe 24 ianuarie a pașaportului de vaccinare, limitările de prezență în locurile publice vor fi eliminate, iar telemunca va fi doar „recomandată”, a precizat Castex, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Pașaportul de vaccinare, care va înlocui pașaportul sanitar pentru persoanele de peste 16 ani, va fi necesar pentru accesul la activități de timp liber, în restaurante, la târguri, seminarii, în transportul public interregional.

Intrarea în vigoare a pașaportului de vaccinare, care, potrivit lui Castex, ar urma să permită 'ridicarea majorității restricțiilor impuse', va depinde de decizia pe care o va lua vineri Consiliul constituțional, sesizat de deputați și senatori din opoziție.

Din 16 februarie, cluburile se vor putea redeschide, vor putea avea loc concerte, se va permite consumația în baruri, pe stadioane, în săli de cinema sau mijloace de transport.

În ce privește școlile, prim-ministrul are în vedere o relaxare a protocoalelor sanitare la revenirea din vacanța din februarie, sau cel târziu pe 7 martie în anumite regiuni.

În paralel, guvernul a anunțat începerea administrării dozei booster, care nu va fi însă obligatorie, pentru adolescenții între 12 și 17 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău