Franța | Peste o mie de mașini, incendiate în noaptea de Anul Nou, număr în creștere față de anul trecut

  • 02 Ianuarie 2018 08:20
Franța | Peste o mie de mașini, incendiate în noaptea de Anul Nou, număr în creștere față de anul trecut

Un total de 1.031 de mașini au fost incendiate în Franța în noaptea de Anul Nou, număr în creștere față de anul trecut, când s-au înregistrat 935 de astfel de cazuri, a informat luni ministrul francez de Interne, Gerard Collomb, citat de agențiile EFE și AFP.

Într-un comunicat difuzat de ministerul său, Collomb a evidențiat însă că numărul vehiculelor incendiate - care s-a transformat în Franța într-un incident clasic la trecerea în noul an - este inferior celui constatat în 2012 (1.193) și în 2013 (1.067).

Pe de altă parte, 510 persoane au fost arestate în cursul diferitelor incidente de la manifestările de Revelion, ceea ce reprezintă o creștere "sensibilă" față de anul trecut, când s-au operat 454 arestări, potrivit ministerului francez de Interne.

În timpul intervențiilor forțelor de ordine au fost răniți opt polițiști și trei jandarmi.

Incidentul cel mai important s-a produs la Champigny sur Marne, la periferia Parisului, unde doi agenți de poliție - un bărbat și o femeie, chemați să intervină la o ceartă aprinsă, au fost loviți violent de un grup numeros de persoane care încercau să intre la un concert privat, evenimentul fiind înregistrat cu telefoane mobile și apoi postat pe rețelele sociale, provocând un val de indignare.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a promis, pe Twitter, că "vinovații pentru acest linșaj, laș și criminal, asupra polițiștilor care-și îndeplineau datoria în noaptea de 31 decembrie" vor fi "găsiți și pedepsiți".

Aproximativ 140.000 de polițiști, jandarmi, militari, pompieri și membri ai serviciilor de urgență au fost mobilizați în Franța în noaptea de Anul Nou. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău